Beskjæring

Quantum_Lopper_Main1._V355245219_

Beskjæring av trær og busker må til for at ikke hagen skal bli et villniss. Dessuten har vekstene godt av beskjæringen fordi den vil føre til at lys og luft slipper til, slik at veksten blir jevn og kraftig. Beskjæring av trær og busker er en kunst, og det har utviklet seg freshly sawn apple twig in springnærmest til å bli en vitenskap. Vi vil anbefale at dere skaffer litt kunnskap om emnet før dere går i gang med beskjæringen. Husk å bruk riktig utstyr ved beskjæring!

Det er viktig at nye vekster blir beskåret i den første perioden slik at veksten blir penere og at de får en god start med kraftige grener. Ved beskjæring slipper du trengsel i hagen, hvis du da ikke foretrekker å bytte ut de mest plasskrevende vekstene med mer småvokste typer.

Når en vekst blir gammel og tettvokst, kan den forynges ved beskjæring. Gamle frukttrær og bærbusker kan få et nytt liv ved beskjæring. Utseende vil bli friskere og i tillegg vil de som regel gi større avling med høyere kvalitet en de har gjort på mange år.

 

 


Tidspunkter for beskjæring

TIDLIG VÅR: Epler, pærer, løvtrær, nåletrær (kan også tas i juni), roser, bærbusker, hekker og sent blomstrende busker. Tidlig blomstrende busker kan beskjæres etter blomstring.

HØSTEN: Kirsebær, plommer og moreller.

Fiskars-Quantum_main_banner_front

http://www.hageland.no/gartnerskolen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *